torsdag den 28. marts 2013

En blandet landhandel

De sidste par dage har jeg - mod alle odds - tilbragt i haven. Selv om jorden er dybfrossen er der masser af ting at tage sig til. Fx har en eller anden fuldstændig glemt at rydde ordentligt op efter sig i efteråret, så der er masser af ting der skal flyttes rundt, stier der skal fejes og rod der skal ryddes op i..............jeg må have en alvorlig snak med den der 'nogen' der ind i mellem huserer i haven. .o)

I dejligt solskin lykkedes det at få pottet dahlia knolde:


De står nu i overvintringsrummet og sætter forhåbentlig snart de første spirer. Dem jeg havde overvintret havde alle klaret sig fint og så var jeg jo lige kommet til at bestille lidt ekstra. Så nu er der godt fyldt op og jeg har lige fået en besked om at de knolde jeg havde bestilt hos Hollandskeblomster.dk er på vej..............hmmmmmm, hvor der er hjerterum.........

Overvintringen er simpelthen gået over al forventning, og alt står grønt og frodigt derinde. Pelargonierne er godt på vej med blomsterknopper og de sidste ar dage har jeg lavet en del stiklinger.

Overvintringsrummet den 27. marts
 
Min overvintrende kæmeverbena er også kommet rigtig godt i gang, så jeg er spændt på hvor tidligt den begynder at blomstre:
 


I rummet står også kartofler til forspiring og jeg har lige sået salat i dag, så håber jeg det kommer op, for tidlig salat er altså bare skønt.

Mine nye 'darlings' - påskeklokkerne, har jeg pottet i større potter, for der er ikke lige udsigt til at de kan komme i jorden foreløbig, og de trængte virkelig til noget større at bo i. Og de er altså bare så skønne, så I får lige et par ekstra billeder. .o)

Lad det være ordene for i dag - rigtig god påske, jeg håber I har nydt jeres have.

9 kommentarer:

  1. Jeg var lige tilbage i dine indlæg for at se mere om overvintringsrummet. Er det gået godt med den nye varmekilde?

    SvarSlet
    Svar
    1. hej Ulla
      Det kan du tro det er, det har virket helt efter hensigten, så jeg kan kun anbefale sådan en lille blæser.
      mange hilsner
      Trine

      Slet
  2. Hej Trine.Ja! jeg må da vist også lige se dit indlæg om overvintringsrummet.Det ser da ud til at det er effektivt.
    Alting ser rigtigt frodigt ud.Jeg må vist lige se til mine dahlia.God påske Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Det har været super effektivt, men alligevel har jeg planer om at indrette et nyt overvintringsrum i en del af vores skur - så vil jeg nemlig kunne bruge drivhuset til andre ting om vinteren. men mere om det når jeg kommer i gang med projektet.
      Mange hilsner
      Trine

      Slet
  3. Det lyder bekendt, det med manglende oprydning, vi må have fat i vedkommende:-)
    Kan se du har et overvintrings drivhus mangen til mit. Jeg er også godt tilfreds med det, nu bruger jeg det til mine frøplanter.
    Med venlig hilsen
    Lene Jensen Nordjylland

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Ja, det er et genialt lille 'telt', men jeg har nu ekstraforet det med både rockwool og ekstra bobleplast for at holde på varmen her i vinter. Lige nu står alle mine nyspirede sommerblomster også derude og luner sig. .o)
      Mange hilsner
      Trine

      Slet
  4. Ja hvem kan det dog være, som glemmer at rydde op i efteråret. Hvor ser din overvintring godt ud, det er et dejligt rum, du har der.
    Og dine påskeklokker, suk de må da snart blomstre i haven også de skønne klokker.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, nu MÅ det forår da snart være på vej.....og lige nu sner det så!!!!
      Jeg er super glad for mit lille rum, det gør simpelthen for ondt at lade alle pelargonier mv. gå til hvert år.
      :o)
      Mange hilsner
      Trine

      Slet
  5. Åh Trine Jeg tabte lige vejret da jeg så dine påskeklokker. Hvor er de simpelthen bare lækre. MEGET flot som du går helt tæt på dem. :)
    Fortsat god påske

    SvarSlet