torsdag den 14. februar 2013

Forårsfornemmelser og forberedelser ved vintertide


Selv om temperaturerne derude bare bliver ved med at tvinge os i det varme overtøj, hue og vanter, så er der alligevel ind i mellem forår i luften. Måske er det tankespind, en vintertræt hjerne der bare VIL have at foråret er på vej, eller måske er det lyset der bliver mere af hver dag, fuglene der synger lidt mere intenst, solen der formår at varme en smule……………uanset hvad, så nyder jeg når jeg pludselig bliver ramt af den der udefinerbare forårslykkefølelse. Kender I den? Det er vel nærmest i samme kategori som forelskelse, kan ikke beskrives eller defineres, men mærkes helt ind i knoglerne som en boblende fornemmelse af lykke.

Og forberedelserne til forårets og sommerens festforestilling i haven er i gang. Jeg har gennemgået frøbeholdningen………….og konstateret at på den front er jeg faktisk ret godt med.  Men dahlia kan man jo aldrig få for mange af, så der er sendt bestillinger af sted på alle de skønne dahlia jeg simpelthen ikke kan leve uden. Alle disse har jeg købt, de fleste af dem i flere eksemplarer:
 
Dahlia Boom Boom whiteDahlia Contraste

Dahlia ChristineDahlia Famoso

Dahlia Marbel Ball

Dahlia Cafe au Lait
Dahlia Thomas A.Edison


Dahlia Moorplace

Dahlia Engelhards matador


Dahlia Prospero


Jeg forestiller mig et orgie af dahlia i sensommeren – de fleste kommer i krukker, så de kan sættes der hvor de passer ind med de øvrige krukkevækster. Og der skal svælges i skønne buketter, som hele familien kan undres over og beundre, for ingen blomst kan som dahlia se helt kunstig ud i en buket.

Jeg glæder mig allerede til at komme i gang.

Og så har jeg bestilt en masse planter fra Odenia…………..for når man sidder der og klikker er det jo slet ikke noget problem at få plads til at opfostre en masse babyplanter, vel???

Men de må hellere få et indlæg helt for sig selv………………..

7 kommentarer:

 1. Hej Trine.Ja! vi kan slet ikke vente på det forår.Smukke dahlia du har købt.Jeg har også lige suppleret min beholdning af frø og knolde.
  Så nu mangler vi bare at vejret bliver noget varmere så vi kan komme igang i vores haver.God dag Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 2. Åh, de ser dejlige ud, dine georginer! Og foråret KAN da ikke være så langt væk, vel!?!

  SvarSlet
 3. Man må da sige, at du har lagt op til den helt store festforestilling. Det bliver et gevaldigt show.

  SvarSlet
 4. Sikke nogle smukke Dahlia du har udvalgt, det kan da kun blive godt. Glæder mig til at se billeder af orgiet, når den tid kommer.

  SvarSlet
 5. Det er jo snart vår :) Og det nærmer seg "Peder stol": "Fra denne dagen mente man mange steder at våren begynte - sjøisen kunne brytes opp rundt innefrosne skip, for nå vil det ikke fryse på igjen, telen gikk opp av jorda, og man var ferdig med den mørkeste tida."
  Så nydelig Dahlia`er! Jeg sådde flere sorter, og de spirte på under tre dager alle sammen, så dette er spirevillige frø!

  SvarSlet
 6. Ja Dahlia hører også blandt mine favoritter, utroligt hvad der kan komme ud af en lille brun knold efter få måneder! Måske jeg også liige skal tjekke om mit udvalg er stort nok :-)
  God dag Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 7. Kære Trine,
  Sikke mange smukke du har udset dig. Hvor handler du?
  Dbh Mathias

  SvarSlet