mandag den 25. februar 2013

Nem og billig vej til sommerblomster

Når man som jeg er bidt af en gal krukke og har på den anden side af 200 krukker skal der en del planter til for at fylde krukkerne.

Jeg har overvintrende planter i rigtig mange af krukkerne, både træer, buske og stauder, ellers ville det simpelthen blive for dyrt at have så mange. Og samtidig skal der være noget der giver modspil til de mange sommerblomsters farveorgie og her er hosta, heuchera og små buske helt perfekte til at skabe ro i det samlede billede. Jeg trækker de overvintrende ind langs huset, men gør i øvrigt ikke mere og selv i de sidste par hårde vintre har jeg ingen problemer haft med at få planterne til at overleve i krukkerne.

Den billigste vej til sommerblomster til krukkerne er uden tvivl frø. Og jeg sår da også en hel del både til krukker og bede. Men mange kan jeg ikke selv så og derfor køber jeg hvert år ind hos Odenia. De sælger småplanter i six-packs for ca. 70-80 kr. pakken. Planterne er ganske små ved ankomsten, men efter en ompotning og nogle uger i drivhuset tager væksten fart og jeg har en masse livskraftige og sunde planter.

I år er ingen undtagelse og bestillingen er for længst afgivet. Jeg kan anbefale at bestille hurtigt, for i sær deres skønne strukturplanter bliver hurtigt udsolgt. Den eneste ulempe er at det kræver noget opbevaringsplads, for planterne kommer i marts/april og der er det for tidligt til udplantning. Så kan man selvfølgelig vente med at bestille til maj, men det tør jeg set ikke................. :-) Hvordan jeg håndterer de små planter vender jeg tilbage til i næste indlæg.

Nu går jeg bare og glæder mig som et barn til juleaften, men jeg ved godt at der går en måneds tid før pakken kommer og det er nok meget godt med de temperaturer vi har i øjeblikket. I år har jeg bestilt følgende fra Odenia - alle billeder er lånt fra deres hjemmeside, som du kan besøge her.Helichrysum Rondello

Helichrysum Silver

Heuchera Gold Strike

Nemesia Karoo PinkCochita Doble Lavender Bouquet

Ipomoea Sweet Caroline Light green

Ipomoea Sweet heart purple

Superbena Burgundy

Superbena Peach Blossom

Euphorbia Diamond Frost

Lantana Calippo Pink Passion
Petunia Conchita Pretty Much Picasso

Nyd dagen og det begyndende tøvejr i haven.

13 kommentarer:

 1. Ja, jeg bliver mere og mere lun på ideen om at købe småplanter. Jeg vil bruge lidt tid påbudet i aften. Der skal ok være noget, som jeg ikke kan leve uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håbder du har fundet noget godt, man kan hurtigt købe sig meget fattig. Og husk nu at jeg har planter på hylden til dig. :-)

   Slet
 2. Jeg købte hos Odenia for første gang sidste sommer, faktisk lige netop de to Superbena som du viser. Meget sunde, fine og produktive planter. Derfor var det også endnu sværere at begrænse mit køb i år, for det er nemt at blive ved... :)
  Det er meget skønne planter du valgt, det bliver spændende at opleve dit blomsterflor til sommer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja, der kan nemt ryge rigtig mange planter i kurven. .-) De to superbenaer er efterhånden faste i krukker hos mig hver sommer, de er skønne og holder bare hele sommeren og efteråret med.

   Slet
 3. Uhm dejlige billeder! Jeg kan også varmt anbefale Odenia - de laver langt bedre prikleplanter end jeg ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Odenia er bare en gave til os havefolk - men lige på pelargoniefronten vil jeg nu påstå at jeg selv kan gøre det bedre........men det har så også stor indflydelse at det også er ret meget billigere. Jeg følger i øvrigt dine skønne trolde på din blog, de er simpelthen så fine. personligheden lyser nærmest helt ud gennm skærmen. :o)

   Slet
  2. Der voksede jeg lige 10 cm. ;) Tak :D

   Hjerteligst

   Slet
 4. Jeg købte også hos dem sidste år, det fungerer fint.
  Det er mange skønne og forskellige planter, du har sendt bud efter, så jeg kan godt forstå, at du glæder dig til de kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fungerer nemlig rigtig, rigtig fint. Jeg elsker stor variation og frodighed i sommerkrukkerne, så der skal mange forskellige planter til. :o)

   Slet
 5. Hej Trine.Jeg tror da lige at jeg må ind på Odenias hjemmeside.For du frister mig med
  alle de skønne blomster du har bestilt.Spændt på at se når det hele blomstre til sommer.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Jette. Du kan roligt lade dig friste, det er et dejligt sted at handle. der skal nok komme billeder af både Odenia indkøbene og de mange dahlia når sommeren sætter ind. Lige nu må det bare gerne blive forår. :o)

   Slet
 6. Hej Trine,
  Smukke planter du har valgt og hvor bliver det spændende at se, om dine længsler og håb bliver opfyldt. Jeg er blevet lidt vild med den pomea du viser. Den der hedder ´Sweet Heart Purple´, men også helichrysum er en dejlighed der er svær at undvære.
  Dbh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias. Pomea er blevet fast planteindslag om sommeren hos mig. De er SÅ smukke også uden blomster. Og helichrysum vil jeg heller ikke undvære. Den grå bruger jeg i sær i de mere romantiske og afdæmpede krukkegrupperinger, sammen med fx pelargonien dronning Ingrid. Jeg elsker den måde helichrysum snor sig ind mellem deøvrige planter.
   mange hilsner
   Trine

   Slet