mandag den 30. juli 2012

Hjemme igen

Så er ferien forbi - eller i hvertfald den del der foregik ude af huset. Jeg har stadig en uge tilbage herhjemme og da vejret ser ud til at blive perfekt til havearbejde har jeg en del projekter på tegnebrættet.
Det var lidt med spænding at jeg indtog matriklen igen - det endte nemlig med at husets ældste blev hjemme og dermed var ansvarlig for havepasning.............Nu er der en del projekter man ikke skal overlade til en teenager, da de hurtigt glemmer hvad det bar de skulle, så jeg følte mig ikke heeeeelt tryg ved arrangementet............... Datteren havde dog nedskrevet adskillige sider i sin notesbog i erkendelse af egen svaghed, så det hjalp lidt. Da temperaturerne nærmede sig de 30 grader blev jeg dog en anelse bekymret, "Er hun overhovedet klar over HVOR meget vand der skal til i den varme????"

Alle mine bekymringer blev heldigvis gjort til skamme. Haven struttede af frodighed og smukke blomster da vi kom hjem. Ikke så meget som en plante havde taget skade, så jeg var lykkelig og roste datteren til skyerne. :o)

Jeg elsker at komme hjem fra ferie - det er som at se sin have på ny og helt ufatteligt hvad der kan ske på 2 uger. Nu er jeg ved at have klaret de fleste af hængepartierne, så som at klippe afblomstrede roser af, give alle krukkerne gødning, binde agurkerne op og nippe sideskud - alle de ting som jeg ikke kunne forlange at teenagedatteren skulle klare mens jeg var væk.

Og nu må det være tid at dele med jer andre, der er bare så meget at dele, så i dag tager vi lige en "all-round" tur, så kommer der lidt mere specialiserede indlæg de næste dage - fx om alle pelargonierne og en ukendt purpursolhat.

Først et ganske særligt makkerpar, som står i smuk harmoni lige nu:

Hortensia "limelight" og lavendel, de står så fantastisk til hinanden
og jeg nyder at passere dem mange gange dagligt.

Blomsterne på hortensiaen tæt på - de er simpelthen så smukke
i farven, både nu og senere når de skifter farve til rosa.
 I drivhuset er det, som altid, en jungle på denne tid af året. Her vokser mange slags tomater, agurker, aubergine, chili, peberfrugter og et nektarintræ. Og så en masse af mine pelargonier.


Aubergineplanterne er faktisk utroligt smukke og kan bruges
som prydplanter i sig selv. Blomsterne er helt fantastiske synes jeg.
Nu jeg alligevel har skrevet om hortensia i dag, skal I lige hilse på en af havens nye beboere, som jeg forelskede mig vildt i på en tur til Fyn:
Jeg aner ikke hvad det er for en og hende jeg købte den hos
anede det heller ikke, men smuk er den, så må vi se om den kan kare vinteren.

Det er da nogle helt fantastiske blomster.
Og så slutter jeg af med klokkerankerne som er sprunget ud - dem imponeres jeg over hvert år. Tænk at sådan et lille frø (nå, ja alt er relativt.........så små er frøene heller ikke)kan nå at blive til så stor og smuk en plante på så kort tid.
Nyd det derude i haveland.

4 kommentarer:

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  Velkommen hjem fra ferien.
  Godt din datter kunne passe haven. De unge mennesker kan meget mere end os mødre tror.
  Tak for de smukke blomsterbilleder.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Hej Trine
  Hvor ser det dejligt frodigt ud. Du har helt ret, der er intet så skønt som at komme hjem til en have efter ferien.
  VH Nina
  PS. Godt gået af en teenager.

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder fra din have ;o)

  SvarSlet
 4. Tak for jeres kommentarer - det er altid dejligt med en lille hilsen.
  Ja, det er en dejlig frodig tid lige nu og det skal bare nydes, nydes, nydes.............
  De store unger kan ganske rigtigt meget mere end vi lige regner med, men det ER et stort arbejde at passe vores have. Ikke nok med at der er over 200 krukker og et drivhus, der er også "planteskolen" som virkelig kræver vand. Så jeg er taknemmelig over at hun klarede at holde liv i det hele i de meget varme dage.
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet