mandag den 8. april 2013

Og nu til noget helt andet........

Selv om foråret lige blev skudt til hjørne med en ordentlig omgang sne i går aftes og vi altså stadig venter,  så må "Mens vi venter" føljetonen lige vige pladsen for et indlæg om noget helt andet.

Forleden blev jeg ramt af "Det havde jeg fuldstændig svedt ud - lynet". Jeg fik en mail fra Havenyt.dk, hvor der var en der spurgte til sit blomstrende ferskentræ og frosten................og så var det at det slog mig, at et eller andet sted bag al overvintringscirkusset i drivhuset bor der faktisk et nektarintræ!!!! Og mon ikke det også havde besluttet sig for at blomstre påtrods af vejret????

Ganske rigtigt. Efter at have gravet mig gennem sammenstuvet haveudstyr og krukker med diverse overvintrende sager blev jeg mødt af dette syn:


 Min første tanke var "Næh, ihhh, hvor skønt med lidt smukke blomster midt i alt det gråbrune". Min næste tanke var "F......Nu får jeg jo ingen nektariner i år......". For hvordan skal de fine blomster klare frosten og ikke mindst hvem klarer bestøvningen????

Nå, nu er det jo ikke første år træet står her, så jeg fik hentet penslen og gik i gang med selv at bestøve. Og pludselig summede en ivrig lille hjælper rundt - en bi havde fundet vej ind i drivhuset og summede glad rundt i nektarinblomsterne................med lidt hjælp kom den også ud af drivhuset igen. I løbet af lørdagen, hvor jeg tilbragte hele dagen i have og drivhus, hørte jeg ofte små bier summe rundt, så forhåbentlig bliver der alligevel nektariner i år.

Nyd dagen og haven. 

11 kommentarer:

 1. Imponerende smukt syn! Med en indsats fra både dig og bierne, skal der nok komme frugt. Tak for de skønne billeder. Det er lige hvad man trænger til her midt i alt det brune.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sandelig så lidt - jeg nyder blomsterne og håber det bedste.
   mange hilsner
   Trine

   Slet
 2. Godt du kom i tanke om din nektarin, så vi fik glæde af de smukke blomster, og så du fik hjulpet bien :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, spørgsmålet er hvem der hjælper hvem????? :o)

   Slet
 3. Med det syn kan man da kun være en lykkelig kvinde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, det er skønt at kunne se på de smukke blomster, men jeg nyder nu også bare alt det grønne i overvintringsrummet og går med næsen i jorden hver dag og spejder efter små spirer :o)
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 4. Det var da et smukt syn, som mødte dig:-)

  SvarSlet
 5. Dejligt du kom i tanke om dit træ. Jeg har også en nektarin og vi har også været igang med penslen. Først min datter og da resten var sprunget ud skulle jeg også prøve, nu håber jeg at der kommer frugt. Det er første år vi har den, så vi har slet ingen erfaring med det:-)
  Står din i jorden? Min står i en stor murerbalje.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   det er som regel nødvendigt med penselhjælp til nektarintræer - og jeg plejer ikke sådan at overse mit træ, men lige nu kan det kun ses udefra eller hvis man kæmper sig om bag overvintringsteltet........Det står i det eneste faste bed i drivhuset som også har kontakt med jorden udenfor drivhuset. Det bliver et ret stort træ hvis det ikke holdes nede, så jeg er efter det med beskærersaksen hvert år. Og vi har høstet fine frugter hvert år mens vi har haft det, men selvfølgelig ikke i samme mængder som fx et æbletræ kan præstere.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 6. Det er da også en dejlig blomt den har din nektarin. Jeg havde en for år tilbage og var altid ude med penslen....den gik desværre ud en hård frostvinter. Men mindelserne om de skønne nektariner er der stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altså fantastisk at kunne gå ud og plukke nektariner fra eget træ - så kan man jo tage dem lige netop når de er allerbedst. .o) Ærgerligt at dit gik til, mit har ind til videre klaret de hårde vintre så det håber jeg det fortsætter med.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet