mandag den 10. september 2012

Pamina blomstrer

En af mine fødselsdagsgaver i juni var den skønne høstanemone Pamina, som jeg fik af min yngste datter.

De er endnu ikke sat i jorden, men står stand-by indtil den der "nogen" har fået klargjort et bed. I øjeblikket er "nogen" dog lovligt undskyld i det tørke umuliggør enhvert forsøg på at komme i jorden..............

Men selv om man ikke er sat i jorden kan man jo godt blomstre på livet løs og det er lige netop hvad Pamina gør lige nu.


Jeg elsker både farve og form på disse skønne blomster og glæder mig allerede til når Pamina får lov at boltre sig ude i den virkelige verden. Planterne kommer i øvrigt fra Staudefeen - og jeg kan kun anbefale at handle hos Marlene. Planterne er sunde og store og priserne yderst rimelige.................det var så reklamepausen...............en anden høstanemone jeg holder meget af er denne:
I det hele taget holder jeg bare meget af høstanemoner, men den hvide her ser ud til bedre at kunne klare hårde vintre end den klassiske lyserøde. I hvertfald er en del af de lyserøde gået til her hos mig, men denne holder stadig fanen højt.

I sidste indlæg (for en hel uge siden, tiden flyver og der sker så mange ting i mit liv så jeg har ikke meget tid til at blogge........) havde jeg et billede af en Datura i knop. Her kommer den for fuld udblæsning:


Smuk, smuk, smuk er den, men ikke noget at spøge med, den er ret giftig.

Og på min vej rundt i haven mødte jeg den her:

Jeg håber faktisk at den er tegn på regn, selv om den ikke befandt sig på vejen...........

Nyd denne skønne sommerdag i efterårets første måned.

5 kommentarer:

 1. Smukke høstanemoner - dem kan jeg heller ikke endvære :-)

  Mine lyserøde høstanemoner er heller ikke så blomster rige i år som de plejer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er bare så skønne på denne årstid - jeg elsker simpelthen de yndefulde blomster. Jeg kan se at rigtig mange steder hvor der plejer at være store bestande af de lyserøde er mængden mindre. Det er SÅ ærgerligt, men kender jeg dem ret skal de nok komme tilbage i kampen - de er jo svære at udrydde hvis først de har fat. :o)
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 2. Pamina er skøn, den har jeg også. Din er særdeles blomsterrig i betragning af, at den er helt ny.
  Dejligt med vinbjergsnegle i haven, jeg ser kun mine, når det regner. Så måske møder jeg en eller to i aften :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også overrasket over de mange blomster. Men det var rigtig store, pæne planter jeg modtog, så det er nok derfor. Og også derfor jeg så varmt vil anbefale Staudefeen - jeg har altid modtaget SÅ gode planter derfra. :o)
   Vi har to vinbjergsnegle i haven og dem ser jeg næsten uanset vejret - men måske denne lod sig lokke af at bedet var blevet vandet. Hvilken snegl kan modstå vand? :o) Jeg har listet rundt ude i haven i eftermiddag for ikke at komme til at træde på for mange - regnen hænger truende over haven, men der skulle lige reddes en masse hindbær ind.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 3. Gode billeder af dine smukke blomster.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet