mandag den 24. september 2012

Jomfruelig jord til fri afbenyttelse

Et af mine små bede, hvor der traditionelt vokser sommerblomster har ligget brak i flere år og kun budt på det der nu kom ud af de fuglefrø der bliver indtaget på foderbrættet.......men for nogle uger siden fik jeg endelig taget mig sammen, ignoreret de ømme lemmer og gravet, gravet, gravet og fjernet rødder og revet............og pludselig lå der et stykke jomfruelig jord til helt og aldeles fri og frejdig afbenyttelse af undertegnede.

Se, det er jo noget der kan få selv den mest sløve havenørd i det lyserøde felt - et stykke jord der bare skal leges med. Tænke, tænke, hvad skal der i, hvad skal vi lege med?

Egentlig er bedet kun midlertidigt, lige til opbevaring af nogle stauder som egentlig skal i et andet bed, som så ikke lige er helt klar, for der skal jo lige flyttes noget til et tredje bed..........kender du det? - hvis du siger nej tror jeg du lyver.............:o)

Men midlertidige bede har det med at blive semipermanente på denne matrikel, så jeg kan ligeså godt lave det som om det skal være permapermanent.........og det er så det jeg pt. er i gang med når vejrguderne ikke er alt for slemme derude.

Lige nu ser bedet sådan her ud:

Lige nu er der plantet følgende:
1 verbena hastata - som gerne skulle blive til flere
5 spansk kørvel
3 purpursolhat som jeg har glemt navnet på, men som er nyindkøbte i år
3 purpursolhat 'Alba'
3 Duehoved 'Alba'
5 geranium Jean armour
7 hostaer, som jeg heller ikke ved hvad hedder, men de er lavet af en plante som jeg købte for den nette sum af 10 kr., skilte ad og lavede 25 nye planter af. den har grønne og gule blade og er helt fantastisk i farverne.
2 Heuchera - ligeledes købt for en slik og nurset op til den str. der ses i nederste højre hjørne.
og endelig mine nye høstanemone 'Pamina', som er sat i 2 grupper af 3 stk.

Og så har jeg lagt ikke mindre end 120 tulipanløg...............nemlig alle dem her på billedet. En bedrift af en som mig, som HADER at lægge løg, men dt hjælper lidt når jeg kan grave med spaden og ikke skal ligge og sno mig rundt mellem alle de etablerede stauder.........nu har jeg lovet mig selv ikke at købe flere løg i år, for jeg gider ikke lægge flere nu. Så alle de allium der skriger på mig er jeg døv overfor................:-)

En af de planter jeg har sat i mit nye semipermanent, midlertidige bed er som skrevet geranium Jean armour.
Den er et nærmere bekendtskab værd, for det er en helt fantastisk lille sag. Den blomstrer fra juni til frost og fylder gerne 1/2 m2 i løbet af en sæson. Nogen siger den kun er delvist hårdfør, men hos mig har den da overlevet i nu 5 år uden problemer.
Den ser sådan her ud i blomsten, og billedet er taget i dag:

 
 
Meget, meget fin lille plante til forgrunden af et bed - den bliver ikke høj, kun ca. 15-20 cm.
 
 
En del af mine nye planter og de nye tulipanløg er i øvrigt købt hos Plantebixen.dk, et sted jeg varmt kan anbefale. Hurtig levering, meget rimelige priser og superfine planter. Jeg havde bestilt geranium x oxonianum Claridge Druce, men fik en forkert. Ingen problemer - fik en meget fin undskyldning, pengene tilbage og besked om at beholde de forkerte planter, da der desværre ikke kunne leveres flere Claridge Druce. Meget fin service og bestemt et sted jeg handler igen.
 
Nu vil jeg slutte dette lange indlæg med ønske om en god uge til alle jer skønne mennesker i blogland. Her kommer lige en buket fra mig til jer:
 
 
 


6 kommentarer:

 1. Sjovt at høre at der er andre end mig der ikke kan lide at lægge løg - det er bare lidt for hårdt og lidt for kedeligt. Man skal virkelig tænke intenst på resultaterne for at nå i mål :o)
  Hvis jeg havde den frie jord som jer ser på dit billed, så ville jeg tage alle mulige frøstande fra haven og sprede dem der. Så kommer der måske masser af dejlige gratis planter til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi er flere end man umiddelbart tror, der ikke kan lide det med at lægge løg......... :o)Måske skulle man opfinde et koncept hvor lægningen er med i pakken!
   Fri jord er fantastisk, og god ide med frøstandene, men det plejer planterne at klare helt af sig selv rundt omkring, men jeg tror nu at et par astrantia frøstande godt kunne få plads.........
   Var lige forbi din blog - det ser godt ud, jeg må lige ind og nærstudere.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 2. Ja der var en mere der ikke kunne lide at lægge løg! Men der bliver da noget at glæde sig til, til næste forår i det mindste!
  Skønt med fri jord og du fik jo hurtigt brugt den bare jord! Spændende....

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i klubben Bente. :o) Jeg elsker når jeg kan lave nye bede, og har besluttet mig for at fremover kommer der kun nye løg i helt nye bede - så er det nemlig ikke så slemt at skulle lægge dem. :o)
   mange hilsner
   Trine

   Slet
 3. Hej Trine
  Det var da dejligt med et nyt jomfrueligt bed, og det er fine planter, du sætter i det, kan jeg se.
  Jeg har før handlet ved Plantebixen, jeg må vist lige kigge forbi dem, men den gode omtale, du giver dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - det er jo altid svært at vælge hvilke planter der skal i bedet - særligt når nu det egentlig kun er midlertidigt. der er så mange jeg bare må eje........
   Jeg synes det er vigtigt at dele sine positive oplevelser - ofte husker vi kun at fortælle når noget er gået galt. Og hvis vi skal blive ved med at have gode steder på nettet at handle må vi dele dem med hinanden. Sådan har jeg også selv fået øjnene op for mange gode steder at handle.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet