fredag den 31. august 2012

Et skønt nyt bekendtskab

En ny krukkeplante har holdt sit indtog i haven i år. Og jeg aner ikke hvad den hedder, for det har jeg selvfølgelig ikke fået noteret. Men som jeg har sagt før - i haven er det udseendet og ikke navnet der tæller.

Den stod en dag i mit lokale favorit havecenter og sagde "Ta' mig - Ta' mig", og det måtte jeg jo prøve.

Nu er den blevet stor og frodig og jeg elsker dens smukke tofarvede blade og måden den skyder sine ranker ind mellem de andre planter på.

Jeg håber jeg også finder den næste år, for den må fast på programmet her i mit krukkeparadis.

Det er planten øverst i billedet jeg skriver så
rosende om

Rankerne i tæt omfavnelse med en hortensia
De øvrige krukker står også meget smukke lige nu. Jeg elsker mine krukker, selv om det er et stort arbejde. Men så kan man stille og roligt gå og filosofere mens man vander og nusser - virkelig afslapning for hjerne og sjæl.Nu er det weekend og vejret skulle blive dejligt. Nyd det - forhåbentlig i haven.

5 kommentarer:

 1. Det ser vel nok godt ud - elsker frodige krukker (osse planterne altså:-))

  SvarSlet
 2. Jeg kom lige forbi.
  Gode billeder.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 3. Kunne det være en Helichrysum Petiolare?

  Det ser alt sammen godt ud. (Kender godt det med bare at købe og nyde uden alt det med navnene).

  SvarSlet
 4. Tak for bud på navnet Marianne, det kan sikkert godt være den. Jeg har ikke set den før eller andre steder, så det var et rent impulskøb..........og dem laver jeg jo ellers ingen af. :o) Lige nu kan jeg jo godt være lidt ærgerlig over at jeg ikke fik noteret navnet, det havde gjort det nemmere at finde den igen til næste år.
  Frodige krukker er skønne - både planter og krukker Tina. (krukkerne er jo på en måde også lidt frodige, med al deres algevækst.......)Vores terrasse er over 60 m2, så der skal en del krukker til at live lidt op på alle fliserne. Men jeg vil hellere have krukker her end faste bede, for så kan jeg rydde dem til side og få plads til hele familien til sommerfest.
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 5. Flot er den ihvertfald, har selv købt 2 der ligner utroligt meget som stueplanter. De stod også og kaldte på mig, og blev solgt som 'grønne planter'. Har haft mange besøgende der har spurgt til dem og et evt.,navn ;-)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet