fredag den 8. juni 2012

Skønhed over det hele

Det er en fantastisk tid! Hver eneste dag bliver jeg simpelthen så glad i låget, når jeg går min obligatoriske haverunde, som altid presses ind i programmet uanset hvor travlt jeg har - og som ofte ender med at være noget længere end planlagt og medføre væsentlig mere jord under neglene end tiltænkt.............. Men jeg bliver også noget nær lykkelig når jeg bare sidder i toget og ser de bølgende marker med pletter af røde valmuer og den typiske sommerhimmel med hvide og grå skyer der pisker af sted. Så simpelt og så velsignende for en urolig sjæl med alt for mange tanker og gøremål...........

Lige nu er en af mine absolutte favoritter, altså sammen med alle de andre favoritter, dem er der mange af, i blomst. Og det bliver den ved med at være hele sommeren hvis bare jeg husker at klippe de visne blomster af (og det gør jeg jo naturligvis.............).

Det er den her:
Den altid smukke stjerneskærm, her i en lys rosa udgave. Jeg har den flere steder i haven, og i flere farver. Det er for mig en uundværlig staude på højde med mine mange storkenæb, hvor de fleste også er i blomst lige nu:
Jeg kender ikke navnet - har fået den af en dejlig kollega

Måske Magnificum Rosemoor, men den er et arvestykke så helt sikker er jeg ikke.

Det her er versicolor


Jeg bliver aldrig træt af storknæb - de er simpelthen så fantastiske. Jeg skal nok præsentere de forskellige hen ad vejen, det her er bare nogle stykker.

Og så er havens dronning i blomst - det er et fantastisk show som vi nyder hvert år.

 Og går man helt tæt på kan man kun blive mageløst forundret over naturens mesterværk.
Der er meget at blive glad i låget af - og selv regnen i dag kunne gøre mig glad, for det regnede hele dagen mens jeg arbejde og i samme sekund jeg trådte ud af døren for at tage hjem brød solen i gennem..............hvor heldig har man lov at være??

Jeg håber solen kommer til at skinne på både dig og din have i weekenden.

4 kommentarer:

 1. HEj Trine

  Jeg har bullermange Geranier uden navne. Må ønske mig den der nye Geraniabog.

  Nå Ja tak til Æblemynte! MEn jeg kan ikke finde din mailadresse, så jeg kan sende dig min adresse.

  Her er min mailadresse: marianne (snabel a) kontekst (punktum) net

  SvarSlet
 2. Stjerneskærm vil ikke bo hos mig, så jeg nyder dit fine eksemplar! Jeg har som Marianne også flere geranier uden navn, men jeg nyder dem alligevel....!

  SvarSlet
 3. Garanier er også en elsket blomst hos mig og jeg har da også fire forskellige og også et par uden navn. Og jeg har helt sikkert plads til flere, så jeg vil glæde mig til at få inspiration, når du viser dine :-)

  SvarSlet
 4. Jeg skriver til dig Marianne, så du kan få den skønne æblemynte i haven. :o)

  Jeg fik bogen om geranier i fødselsdagsgave og har tidligere haft lånt den en del gange på biblioteket. Den er fantastisk, så jeg kan kun anbefale den. Eneste problem er at man opdager at haven er ALT for lille, for der er SÅ mange skønne geranier man gerne vil eje.

  Ærgerligt med stjerneskærmen Marianne, det kan jeg simpelthen ikke forstå. Hos mig vil den gerne indtage hele haven og jeg graver op og forærer til højre og venstre og sælger i rå mængder på plantemarkeder. Måske skal du prøve at få et par stykker fra mig........

  Jeg kan næsten ikke følge med i alle de blomstrende geranier lige nu og har haft så sindssygt travlt at jeg slet ikke har været i haven, men jeg skal nok få taget billeder af dem - og så ser vi bort fra navnet, for i haven er det jo trods alt udseendet der tæller.

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet