mandag den 19. november 2012

Genbrugsguld

Lige nu er det muligt at finde det pureste guld derude i haven og stort set alle andre steder man færdes. Det ligger og skinner allevegne, eller klamrer sig stadig til den vært der har produceret det.

Og det skal samles op og genbruges - det er genbrug i højeste potens for alle os havenørder.

Men inden da skal det nydes, for smukt et det, særligt på en solskinsdag som denne - hvor jeg har fri (hvor heldig har man lov at være....), og kan gå rundt derude og svinge haveredskaberne, få sat hak ved alle de mange gøremål som stadig udestår (hvor blev tiden dog af, kan det virkelig være december om et øjeblik????????) og lave noget af det der er ren bonus.

Og imens nyder jeg det  guld jeg er omgivet af og fordeler det med rund hånd blandt havens mange bede.Nyd efteråret derude - snart er det december, og det skal også nydes, men på sin helt egen måde.
 

6 kommentarer:

 1. Hvor har du ret. Bladfald er en gave til haven. Jeg fatter ikke alle de havefolk, som køre det ene læs efter det andet på genbrugsstationen. Det er jo lige til at fordel i bede og resten i kompostbunken. Gratis, økologisk og nærende! Hvad kan man mere ønske sig?

  SvarSlet
 2. Helt enig. Har heller aldrig forstået hvorfor bladene skal køres væk?!? Jeg er ny haveblogger og får efterhånden øje på alle jer andre. Nu har jeg lige opdaget dig. Jeg har tilmeldt mig din blog og sætter dig også på min blogliste, for så kan jeg huske at følge med i din blog. Den ser spændende ud :-)

  SvarSlet
 3. Hej Trine.Ja! alle de dejlige blade skal selvfølgelig ud i bedene,og beskytte vores stauder i vinter.
  Har også nydt det dejlige vejr i dag.Knus Jette

  SvarSlet
 4. Bladguld skal man ikke køre væk, de skal i bedene, og det kommer de også her :)

  SvarSlet
 5. Ja vi havetosser har ikke bare fået en appelsin i turbanen men en hel have fyldt af det pureste guld - hvad kan man ønske sig mere... ;o)

  SvarSlet
 6. Kære alle.
  Dejligt at høre at jeg ikke er alene om at genbruge guldet derude. .o)
  Jeg kan simpelthen ærgre mig når jeg ser folk fylde sæk efter sæk med blade for at køre dem til genbrugspladsen og jeg overvejer tit at spørge om jeg må overtage dem......det er jeg ikke nået til endnu, i stedet samler jeg alle naboens blade (det er et sommerhus, så de når aldrig selv at samle dem) og kan også finde på at køre rundt i nabolaget med trillebøren og samle sammen på "de gode bladsteder". :o) Alle mine bede bliver puttet under en bladdyne og jeg anbefaler stærkt alle at gøre det samme. Ofte har jeg hørt argumentet at de ikke når at forsvinde til om foråret, så det er alt for meget arbejde. Og nej, de når ikke at forsvinde allesammen, men en stor del gør og resten kan enten arbejdes ned i jorden hvis det er i køkkenhaven, eller samles sammen og smides på komposten. Som I nok kan fornemme er det en af mine kæpheste det her og jeg kunne skrive i timer om det. :o)
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet