tirsdag den 23. oktober 2012

De sommerlige detaljer i efteråret

Efteråret har meldt sin tilbagekomst og efter weekendens sommertemperaturer er vi igen på sporet af oktober som før vi ved af det bliver til november og herefter ender vi i den skønne december med lys, hygge og juleknas.

Det går stærkt derude i øjeblikket med efterårets fremskriden.

Dag for dag vokser laget af visne blade på jorden og man kan næsten høre regnormene fryde sig i deres gange over den meget guf.

Men inden jeg helt stiller ind på efterår og vinter må jeg lige dvæle ved nogle af de sommerlige detaljer der stadig kan findes derude.

Ikke fordi efteråret er slemt, det synes jeg faktisk ikke, det er mere en god fornemmelse af genbrug og opladning - en pause i naturen efter sommerens spurt og ikke mindst en chance for os havemennesker for at puste ud og opleve at vi faktisk også har rum indendøre der kan nydes........

Men her i efteråret nyder jeg bare de små glimt af en svunden sommer lidt mere, og her er du velkommen til at dele dem med mig. Og ja, alle billeder er fra de seneste dage i min have. :-)
 
Jeg håber du nyder efteråret både i haven og indendøre.

5 kommentarer:

 1. Sikken dog en smuk samling du kan vise frem. SÅ mange har jeg ikke i blomst mere. Den nederste er en pelargonie Trine, den skal ind inden torsdag, hvis du vil have glæde af den lidt endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja, jeg nyder det også. Nogle af planterne ser ud til nærmest at have glemt at det er efterår - som drejeblomsten og hortensiaen i knop. Den nederste lille yndighed står i drivhuset (ellers kunne blomsterne ikke være så fine efter den lange periode med regn) og skal overvintre sammen med alle familiemedlemmerne (kan du se den lille tomentosum den holder i hånd med? :o)). Varmeblæseren er klar i overvintringsrummet og skal bare startes når kulden vælter ind over os.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 2. Næ jeg havde ikke opdaget P.tomentosum, for så havde du fået en bemærkning om det!
  Men har du flere yndigheder, du gerne vil vise frem? Så gerne for mig!

  SvarSlet
 3. Dejligt med alle de fine blomster, du kan vise her, men hvordan går det nu med blomsterne? Frosten gør dem først kønne og bagefter er ballet som oftest forbi.

  SvarSlet
 4. Tak for alle de smukke billeder af de skønne blomster.
  Jeg har ikke fundet en eneste blomst i dag. Frosten har taget dem alle, så hvor var det dejligt at komme forbi din blog og se dine smukke blomster fra d. 23. okt. Det lyser op på sådan en efterårsdag med regn og rusk.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet