onsdag den 1. maj 2013

En skøn start på maj

 I min pure ungdom havde jeg ganske givet befundet mig i Fælledparken i København i dag, sammen med en masse glade mennesker, kolde øl og godt vejr.

Vejret her på den første dag i maj kunne ikke være meget bedre, men til forskel fra tidligere tider har jeg brugt dagen i dag i min have. Og det har været fantastisk (jeg er altså ikke færdig derude endnu, men nu er der lige andre praktiske ting der skal på plads og en datter der skal til ridning). Først og fremmest har jeg gjort en masse klar til det store plantemarked i Lyngby på søndag:

Billedet viser blot et lille udsnit af de mange ting jeg skal have med. Her er bl.a akelejer, forskellige geranium, jakobsstige, løvefod, stjerneskærm. I år har jeg også en masse pelargonier med, men de står i sikkerhed i det lille drivhus og putter sig sammen med de mange andre sommerblomster.

Jeg håber at få hilst på rigtig mange af jer på søndag.

Og ellers har den stået på nedklipning af sommerfuglebuske, opsamling af grene, nedklipning af de sidste stauder (det er mine asters som står i et lidt vildt hjørne, så dem er jeg sltid bagud med...........), lugning og ikke mindst rendyrket nydelse.

Vores store mirabel er begyndt at blomstre. Og det er en ren gave sådan at lægge hovedet tilbage og kigge op i disse dage:


Også mit absolutte yndlingstræ, bærmispel, er et skønt skue på denne årstid, selv om det ikke blomstrer endnu. Men er ethvert motiv taget mod en blå himmel ikke bare fantastisk?? :o)Jeg vil slutte med et par billeder af stjernemagnoliaen som blomstrer lige nu. Sidste år blomstrede den næsten ikke, men i år har den taget revanche.Jeg håber du har haft mulighed for at nyde både vejret og haven på denne skønne første dag i den sidste forårsmåned.

3 kommentarer:

 1. Ja det er det helt rigtige motiv til en stjernemagnolie....mod en flot blå himmel. Det har da også været en dejligt vejr i dag!
  Nå nå så du har også pelargonier med, det lyder jo spændende!
  Jeg har jo allerede bestilt planeter, men mon ikke der vil være mere der frister....det tror jeg på!

  SvarSlet
 2. Jeg kan også godt lide motiver taget op mod en blå himmel. Bærmisplen er fin også inden den blomstrer. Mine mirabeller er ikke sprunget ud endnu, det er for koldt om natten.

  SvarSlet
 3. Hej Trine.Ja! der er rigtig meget at tage sig til på denne årstid.Det ser spændende ud alt det du har med til Lyngby.
  Og træer med smukke blomster kan vi ikke få for mange af.Jeg tror vi er mange der venter på at vores magnolie skal blomstre.Men kan jo se at din allerede er i gang.
  Vi ses på søndag Jette

  SvarSlet